Despre mine

Nume: Tulbure Aicha-Denisa

Data nasterii: 26-07-2008

Varsta: 13 ani

Diagnostic: Encefalopatie infantilasechelare stadiul 3 GMFCS, Stadiul MACS 3, Tetrapareza mixta spastic-diskinetica,retard de limbaj

Istoric medical :

Aicha provine dintr-o nastere prematura , la 37 saptamani,avand un scor Apgar la nastere de 2 si o greutate de 3340 kg. Ulterior a prezentat intarziere in dezvoltare neuromotorie ,tonusul postural cervico-cefalic fiind achizitionat la 3 ani si cel in sezut la 4 ani. A beneficiat de kinetoterapie tehnicile Vojta, Bobath si terapie Kost.

Prezinta o stare generala buna, greutate 19,2 kg. Spasticitatea este accentuata la nivelul tricepsului sural si la nivelul aductorilor ( 2 din 4 pe scala Ashworth modificata), ROT sunt vii exagerate bilateral, semn Babinski.

Mentine capul la ridicare din decubitdorsal in sezut, realizeaza rostogolirile din decubit dorsal in decubit ventral si invers,la domiciliu se deplaseaza in patrupedie,merge sustinuta de o mana,cu incrucisarea gambelor,urca/coboara scarile fara alternarea picioarelor. Limbajul este imbunatatit fata de examinarea anterioara (peste 50 de cuvinte in vocabular ), numara pana la 10, cu dificultate pana la 20,face puzzle din mai mult de 9 piese,recunoaste forme,culori,cifre,scrie propozitii simple (pe tableta,laptop sau telefon).

Chestionar ABILHAND-KIND: 21 de puncte din 42 (50% ). Nu poate sa deschida un borcan,sa ascuta un creion,sa-si inchida nasturii de la o haina.